N | პესტიციდის სავაჭრო სახელწოდება (მოქმედი ნივთიერება) | კულტურა, დასამუშავებელი ობიექტი | მავნებელი | გამოყენების ხერხი, დრო, გამოყენების თავისებურება | ხარჯვის ნორმა (ლ/ჰა, კგ/ჰა, ლ/ტ, კგ/ტ) | ლოდინის პერიოდი (გამოყენების ჯერადობა) | დამუშავებულ ფართობზე ხელით (მექანიზირე ბული) სამუშაოების დაწყების დრო |
31 | დაგრო ნორმი (დელტამეტრინი) | პამიდორი | აზიური ფაროსანა, მღრღნელი ხვატრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,25 -0,5 | 30(1) | 7(3) |
139 | რიტმუსი (დელტამეტრინი) | პამიდორი,ბადრიჯანი | ბუგრები, ხვატრები, თრიფსები, ბოსტნეულის მწვანე ფაროსანა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,15-0,5 | 30(2) | 7(3) |
11 | ამპლიგო (ქლორანტრანილიპროლი ) | ბოსტნეული (პამიდორი, წიწაკა, კომბოსტო) | კოლორადოს ხოჭო ხვატრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში10-14 დღიანი ინტერვალით მავნებლების ადრეული განვითარების ფაზაში (მავნეობის ეკონომიური ზღვრის მიღწევისას) ხარჯვა-500-800 ლ/ჰა | 0,25-0.4 | 25(2) | 10(4) |
89 | კორაგენი (ქლორანტრანილიპროლი) | პამიდორი | კოლორადოს ხოჭო, ხვატრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში10-14 დღიანი ინტერვალით. ხარჯვა 400-500 ლ/ჰა | 0,04-0,06 | 14(2) | 7(3) |
135 | პროტეუსი (თიაკლოპრიდი 100 + დელტამეტრინი 10) | პამიდორი | მომღრმნელი ხვატრების მატლები, კოლორადოს ხოჭო | შესხურება უნდა დაიწყოს ყვავილობამდე, სანამ მავნებლები ჯანმრთელ ყლორტებზე გადავლენ. თუ კი ეს სტადია უკვე ჩავლილია, პრეპარატის გამოყენება ნაყოფის გამოსხმიდან 1 კვირაში უნდა დაიწყოს. შესხურება იწყება გაზაფხულზე, მარტის დასასრულს ან აპრილის დასაწყისში, როდესაც ყლორტების სიგრძე 8-10 სმ-ს აღწევს და ძველი კვირტები ახლებით იცვლება. | 0.5-0.7 | 30(2) | 7(3) |
138 | რივომეტრინი 25 (ციპერმეტრინი) | საზამთრო,ნესვი,პამიდორი | მომღრნელი ხვატრები | შესხურება გაზაფხულზე | 0.24-0.32 | 20(1) | 7(3) |
25 | ბესტ სიპერი 25 (ციპერმეტრინი) | საზამთრო, ნესვი, პამიდორი | მომღრღნელი ხვატრები | შესხურება გაზაფხულზე | 0.24-0.32 | 20(1) | 7(3) |
37 | დელტა 12,.5 (დელტამეტრინი) | პამიდორი | მომღრღნელი ხვატრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.05-0.08 | 30(1) | 7(3) |
90 | კრალი (ციპერმეტრინი) | საზამთრო,ნესვი,პამიდორი | მომღრღნელი ხვატრები | შესხურება გაზაფხულზე | 0.25-0.35 | 20(1) | 7(3) |
104 | მატადორი 250 (ციპერმეტრინი) | საზამთრო, ნესვი, პამიდორი | მომღრღნელი ხვატრები | შესხურება გაზაფხულზე | 0,25-0.35 | 21 (1) | 7(3) |
24 | ბელტი 481 (ფლუბენდიამიდი) | პამიდორი | პამიდვრის ჩრჩილი ხვატრები | ნათესების შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში ხარჯვა-200-400 ლ/ჰა | 0.1-0,15 | 10(3) | 7(3) |
48 | ეფდალ კიმეტრინი 27 (ციპერმეტრინი) | კიტრი, პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ჩრჩილები, ხვატრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 1.2-1.6 | 3(2) | 7(3) |
55 | ექსირელი (ციანტრანილიპროლი) | პამიდორი (ღია გრუნტი) | ხვატრები, პამიდვრის სამხრეთამერიკული მენაღმე ჩრჩილი, ფოთლის მენაღმეები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში. ხარჯვა-არანაკლებ 300 ლ/ჰა | 0,5-0,75 | 1(2) | 10(4) |
55 | ექსირელი (ციანტრანილიპროლი) | პამიდორი (დახურული გრუნტი) | ხვატრები, პამიდვრის სამხრეთამერიკული მენაღმე ჩრჩილი, ფოთლის მენაღმეები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში. ხარჯვა- 500- 1000 ლ/ჰა | 0,5-0,75 | 1(4) | 10(4) |