N | პესტიციდის სავაჭრო სახელწოდება (მოქმედი ნივთიერება) | კულტურა, დასამუშავებელი ობიექტი | მავნებელი | გამოყენების ხერხი, დრო, გამოყენების თავისებურება | ხარჯვის ნორმა (ლ/ჰა, კგ/ჰა, ლ/ტ, კგ/ტ) | ლოდინის პერიოდი (გამოყენების ჯერადობა) | დამუშავებულ ფართობზე ხელით (მექანიზირე ბული) სამუშაოების დაწყების დრო |
146 | სილტაკი (პოლიოქსიეთილენ) პროპილჰეფტა მეთილ-ტრისილოქსანი) | პამიდორი, ტკბილი წიწაკა, ბადრიჯანი | აბლაბუდასებრთა ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრა, თრიფსები | ვეგეტაციის პერიოდში შესხურების და მავნებელზე ფიზიკური ზემოქმედების შედეგად წარმოიქმნება წებოვანი თხელი აპკი, რომელიც ახდენს მის იმობილიზაციას და შემდგომ დაუყოვნებელ სიკვდილს. გამოიყენება მავნებლის გამოჩენისას, ცხელ ამინდში (დღისით), როცა მავნებელზე შესხურებული ხსნარი სწრაფად შრება. საჭიროებისას-2-ჯერ 7-14 დღიანი ინტერვალით. არ გამოიყენოთ ყვავილობის დროს. ხარჯვა 400-600 ლ/ჰა. სამუშაო ხსნარის კონცენტრაცია უნდა შეადგენდეს 0,05% - 0,07% (50 - 70 მლ სილტაკი ეკ 100 ლ წყალზე) | 0.2-0,3 | 2 (1-2) | 5(3) |
173 | ფენდი (ბიფენტრინი) | პამიდორი | ბამბის ხვატარი, ბუგრები, ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში I და II თაობის მატლების მიმართ | 0,15-0,2 | 5(1) | 10(4) |
116 | ნუპრიდი 200 (იმიდოკლოპრიდი) | პამიდორი (დახურული გრუნტი) | ბუგრები, სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ხარჯვის ნორმა 1000-3000 ლ/ჰა | 0.5 | 10(3) | 10(3) |
18 | აქტარა (თიამეთოქსამი) | კიტრი, პამიდორი, ბადრიჯანი, წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ბუგრები, ფრთათეთრა, თრიფსები | ფესვებში შეტანა წვეთოვანი მორწყვისას, მცენარეთა სიმაღლე 1 მ-ზე ნაკლები ან მეტი | 0.4-0.8 | 3(1) | 3(-) |
115 | ნო-ფლაი 20 (აცეტამიპრიდი 20%) | პამიდორი (ღია გრუნტი) | თამბაქოს ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.3 | 7(1) | 1(-) |
133 | პოტეგონი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) | თამბაქოს ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ნაყოფების გამონასკვამდე | 0.3 | 20(1) | 1(-) |
137 | რამზეს 20 (პირიდაბენი) | პამიდორი (დახურული გრუნტი) | თამბაქოს ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.5 | 3(2) | 7(3) |
115 | ნო-ფლაი 20 (აცეტამიპრიდი 20%) | პამიდორი (დახურული გრუნტი) | თამბაქოს ფრთათეთრა, სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.3 | 3(1) | 1(-) |
147 | სილტან 25 (ციპერმეტრინი) | პამიდორი | თამბაქოს ფრთათეთრა, ბამბის ხვატარი | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.3 | 15(2) | 7(3) |
126 | პასკალი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი, წიწაკა (დახურული გრუნტი) | მწვანე ბუგრი ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.15-0.3 | 1(1) | 1(-) |
140 | როკეტი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი, წიწაკა (დახურული გრუნტი) | მწვანე ბუგრი, ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.15-0.3 | 3(1) | 1(-) |
109 | მოვენტო (სპიროტეტრამატი) | პამიდორი, წიწაკა | ორანჟერეის ფრთათეთრა, ტკიპები, თამბაქოს ფრთათეთრა | გაფანტვა ნიადაგის ზედაპირზე, რიგთაშორის და ბილიკებზე, მვნებლის გამოჩენისას | 0, 5-1.0 | 3(2) | 7(3) |
17 | არმორი (აცეტამიპრიდი 200 გ/ლ+ლამბდა- ციგალოტრინი 150 გ/ლ ) | პამიდორი კიტრი(დახურული გრუნტი) | სათბურების ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.35-0.45 | 5(1-2) | 1(-) |
62 | ვენტო (პირიპროქსიფენი) | პამიდორი, ბადრიჯანი,წიწაკა, კომბოსტო | სათბურის ფრთათეთრა | შესხურეძა ვეგეტაციის პერიოდში მავნეობის ზღვრის მიხედვით. | 0.9-1,0 | 14(2) | 7(3) |
72 | იმიდაშანსი (იმიდაკლოპრიდი) | პამიდორი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში. ხარჯვა-1000-3000 ლ/ჰა | 0,5-0,75 | -1 | 7(3) |
111 | მოტივატორი (სპიროტეტრამატი) | პამიდორი, წიწაკა (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,5-1,0 | 3(2) | 7(3) |
131 | პლენუმი 50 (პიმეტროზინი) | პამიდორი, წიწაკა, კიტრი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | წვეთოვანი მორწყვა ვეგეტაციის პერიოდში | 0, 4-0, 8 | 3(3) | 7(3) |
131 | პლენუმი 50 (პიმეტროზინი) | პამიდორი, წიწაკა, კიტრი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | წვეთოვანი მორწყვა ვეგეტაციის პერიოდში | 0, 4-0, 6 | 3(3) | 7(3) |
152 | სპექტორი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი (ღია გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,12-0,15 | 7(1) | 7(1) |
152 | სპექტორი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,24-0,3 | 3(1) | 3(1) |
155 | სტარ- 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.3 | 3(1) | 1(-) |
161 | ტაბუ (იმიდოკლოპრიდი) | პამიდორი კიტრი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში ხარჯვა 1000-3000 ლ/ჰა | 0,4-0,6 | 3(1) | 1(-) |
133 | პოტეგონი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, (დახურული გრუნტი), კიტრი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა, თამბაქოს ფრთათეთრა, სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.3 | 3(1) | 1(-) |
54 | ეფორია 247 (ლამბდა-ციგალოტრინი 106 გ/ლ+თიამეთოქსამი 141 გ/ლ) | პამიდორი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა, ბუგრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში (მავნეობის ეკონომიკური ზღვრის გათვალისწინებით) | 0.1-0.5 | 3(1) | 10(4) |
97 | ლირუმი (აბამექტინი 18 გ/ლ +ციანტრანილიპროლი 60 გ/ლ) ) | პამიდორი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა, თრიფსები, ტკიპები, სამხრეთ ამერიკული მენაღმე ჩრჩილი | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში. ხარჯვა 1000- 3000 ლ/ჰა | 1,2-1,5 | 3(2) | 3(-) |
99 | ლუქსი (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი(დახურულიგრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა, კოლორადოს ხოჭო, ბუგრები, თრიფსები | ხარჯვა 500-1200 ლ/ჰა | 0,25-0,3 | 3(2) | 1(-) |
103 | მალაფოსი (მალათიონი) | პამიდორი (ღია გრუნტი) | ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,6-1,2 | 20(2) | 10(4) |
102 | მალათიონი 65% ემ (მალათიონი) | პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) | ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრა, ყლორ-ტის ბუზი, თრიფსები, | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,6-1,2 | 20(2) | 10(4) |
114 | ნივათიონი 60 (მალათიონი) | პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) | ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრა, ყლორტის ბუზი, თრიფსები, | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0, 6-1, 2 | 20(2) | 10(4) |
90 | კრალი (ციპერმეტრინი) | კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა ბუგრები, თრიფსები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 1.2-1.6 | 3(2) | 2)-) |
90 | კრალი (ციპერმეტრინი) | კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა ბუგრები, თრიფსები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.65-0.8 | 3(2) | 2(-) |
4 | აგროპლანი (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.15-0.3 | 1(1) | 1(-) |
20 | აცე (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.15-0.3 | 28(1) | -(-) |
25 | ბესტ სიპერი 25 (ციპერმეტრინი) | კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 1.2-1.6 | 3(2) | 2(-) |
29 | გოლდპლანი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი, წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.3 | 1(1) | 1(-) |
46 | ეფდალ აფიტრიდი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.3 | 1(1) | 1(-) |
138 | რივომეტრინი 25 (ციპერმეტრინი) | კიტრი , პამიდორი | ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 1.2-1.6 | 3(2) | 7(3) |
166 | ტემპი (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.15-0.3 | 1(1) | 1(-) |
140 | როკეტი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) | ფრთათეთრა, ბამბის ხვატარი, ბაღჩის ბუგრი | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ნაყოფების გამონასკვამდე | 0.3 | 14(1) | 1(-) |
104 | მატადორი 250 (ციპერმეტრინი) | კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა, ბუგრები, თრიფსები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში 15-დღიანი ინტერვალით | 1.2-1.6 | 25(3) | 2(-) |
122 | ორიონი (ემამექტინ ბენზოატი 53 გ/ლ + ინდოქსაკარბი 106 გ/ლ) | პამიდორი, კიტრი, კარტიფილი, კომბოსტო, ბადრიჯანი, წიწაკა | ჩრჩილი, კოლორადოს ხოჭო, თეთრულები, კომბოსტოს ხვატარი, ფოთლის მენაღმეები, ბუგრები, სათბურის ფრთათეთრა, ჩვეულებრივი აბლაბუდიანი ტკიპა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში ნიშნებისა და კვერცხდების | 0.15-0.3 | 15(2) | 10(4) |