გარემოსდაცვითი ინფორმაციის პორტალი

მავნებლები და პესტიციდები

მცენარეები

კულტურა, დასამუშავებელი ობიექტი: პამიდორი


მავნებელი: ფრთათეთრა


რეგისტრირებული პესტიციდები:
Nპესტიციდის სავაჭრო სახელწოდება
(მოქმედი ნივთიერება)
კულტურა, დასამუშავებელი ობიექტიმავნებელიგამოყენების ხერხი, დრო, გამოყენების თავისებურებახარჯვის ნორმა
(ლ/ჰა, კგ/ჰა, ლ/ტ, კგ/ტ)
ლოდინის პერიოდი (გამოყენების ჯერადობა)დამუშავებულ ფართობზე ხელით (მექანიზირე ბული) სამუშაოების დაწყების დრო
146სილტაკი (პოლიოქსიეთილენ) პროპილჰეფტა მეთილ-ტრისილოქსანი)პამიდორი, ტკბილი წიწაკა, ბადრიჯანი აბლაბუდასებრთა ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრა, თრიფსებივეგეტაციის პერიოდში შესხურების და მავნებელზე ფიზიკური ზემოქმედების შედეგად წარმოიქმნება წებოვანი თხელი აპკი, რომელიც ახდენს მის იმობილიზაციას და შემდგომ დაუყოვნებელ სიკვდილს. გამოიყენება მავნებლის გამოჩენისას, ცხელ ამინდში (დღისით), როცა მავნებელზე შესხურებული ხსნარი სწრაფად შრება. საჭიროებისას-2-ჯერ 7-14 დღიანი ინტერვალით. არ გამოიყენოთ ყვავილობის დროს. ხარჯვა 400-600 ლ/ჰა. სამუშაო ხსნარის კონცენტრაცია უნდა შეადგენდეს 0,05% - 0,07% (50 - 70 მლ სილტაკი ეკ 100 ლ წყალზე)0.2-0,32 (1-2)5(3)
173ფენდი (ბიფენტრინი)პამიდორიბამბის ხვატარი, ბუგრები, ფრთათეთრა შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში I და II თაობის მატლების მიმართ0,15-0,25(1)10(4)
116ნუპრიდი 200 (იმიდოკლოპრიდი)პამიდორი (დახურული გრუნტი)ბუგრები, სათბურის ფრთათეთრა შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ხარჯვის ნორმა 1000-3000 ლ/ჰა0.510(3)10(3)
18აქტარა (თიამეთოქსამი)კიტრი, პამიდორი, ბადრიჯანი, წიწაკა (დახურული გრუნტი) ბუგრები, ფრთათეთრა, თრიფსებიფესვებში შეტანა წვეთოვანი მორწყვისას, მცენარეთა სიმაღლე 1 მ-ზე ნაკლები ან მეტი0.4-0.83(1)3(-)
115ნო-ფლაი 20 (აცეტამიპრიდი 20%)პამიდორი (ღია გრუნტი) თამბაქოს ფრთათეთრაშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში 0.37(1)1(-)
133პოტეგონი 20 (აცეტამიპრიდი)პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) თამბაქოს ფრთათეთრაშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ნაყოფების გამონასკვამდე0.320(1)1(-)
137რამზეს 20 (პირიდაბენი)პამიდორი (დახურული გრუნტი) თამბაქოს ფრთათეთრაშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0.53(2)7(3)
115ნო-ფლაი 20 (აცეტამიპრიდი 20%)პამიდორი (დახურული გრუნტი)თამბაქოს ფრთათეთრა, სათბურის ფრთათეთრა შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში 0.33(1)1(-)
147სილტან 25 (ციპერმეტრინი)პამიდორითამბაქოს ფრთათეთრა, ბამბის ხვატარიშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0.315(2)7(3)
126პასკალი 20 (აცეტამიპრიდი)პამიდორი, კიტრი, წიწაკა (დახურული გრუნტი) მწვანე ბუგრი ფრთათეთრა შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში 0.15-0.31(1)1(-)
140როკეტი 20 (აცეტამიპრიდი)პამიდორი, კიტრი, წიწაკა (დახურული გრუნტი) მწვანე ბუგრი, ფრთათეთრა შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში 0.15-0.33(1)1(-)
109მოვენტო (სპიროტეტრამატი)პამიდორი, წიწაკა ორანჟერეის ფრთათეთრა, ტკიპები, თამბაქოს ფრთათეთრა გაფანტვა ნიადაგის ზედაპირზე, რიგთაშორის და ბილიკებზე, მვნებლის გამოჩენისას0, 5-1.03(2)7(3)
17არმორი (აცეტამიპრიდი 200 გ/ლ+ლამბდა- ციგალოტრინი 150 გ/ლ )პამიდორი კიტრი(დახურული გრუნტი) სათბურების ფრთათეთრა შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0.35-0.455(1-2)1(-)
62ვენტო (პირიპროქსიფენი)პამიდორი, ბადრიჯანი,წიწაკა, კომბოსტო სათბურის ფრთათეთრაშესხურეძა ვეგეტაციის პერიოდში მავნეობის ზღვრის მიხედვით.0.9-1,014(2)7(3)
72იმიდაშანსი (იმიდაკლოპრიდი)პამიდორი (დახურული გრუნტი) სათბურის ფრთათეთრაშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში. ხარჯვა-1000-3000 ლ/ჰა0,5-0,75-17(3)
111მოტივატორი (სპიროტეტრამატი)პამიდორი, წიწაკა (დახურული გრუნტი)სათბურის ფრთათეთრაშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში 0,5-1,03(2)7(3)
131პლენუმი 50 (პიმეტროზინი)პამიდორი, წიწაკა, კიტრი (დახურული გრუნტი) სათბურის ფრთათეთრაწვეთოვანი მორწყვა ვეგეტაციის პერიოდში 0, 4-0, 83(3)7(3)
131პლენუმი 50 (პიმეტროზინი)პამიდორი, წიწაკა, კიტრი (დახურული გრუნტი) სათბურის ფრთათეთრაწვეთოვანი მორწყვა ვეგეტაციის პერიოდში 0, 4-0, 63(3)7(3)
152სპექტორი 20 (აცეტამიპრიდი)პამიდორი (ღია გრუნტი) სათბურის ფრთათეთრაშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში 0,12-0,157(1)7(1)
152სპექტორი 20 (აცეტამიპრიდი)პამიდორი (დახურული გრუნტი)სათბურის ფრთათეთრაშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში 0,24-0,33(1)3(1)
155სტარ- 20 (აცეტამიპრიდი)პამიდორი, კიტრი (დახურული გრუნტი) სათბურის ფრთათეთრაშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0.33(1)1(-)
161ტაბუ (იმიდოკლოპრიდი)პამიდორი კიტრი (დახურული გრუნტი) სათბურის ფრთათეთრაშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში ხარჯვა 1000-3000 ლ/ჰა 0,4-0,63(1)1(-)
133პოტეგონი 20 (აცეტამიპრიდი)პამიდორი, (დახურული გრუნტი), კიტრი წიწაკა (დახურული გრუნტი) სათბურის ფრთათეთრა, თამბაქოს ფრთათეთრა, სათბურის ფრთათეთრა შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0.33(1)1(-)
54ეფორია 247 (ლამბდა-ციგალოტრინი 106 გ/ლ+თიამეთოქსამი 141 გ/ლ)პამიდორი (დახურული გრუნტი) სათბურის ფრთათეთრა, ბუგრებიშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში (მავნეობის ეკონომიკური ზღვრის გათვალისწინებით)0.1-0.53(1)10(4)
97ლირუმი (აბამექტინი 18 გ/ლ +ციანტრანილიპროლი 60 გ/ლ) )პამიდორი (დახურული გრუნტი)სათბურის ფრთათეთრა, თრიფსები, ტკიპები, სამხრეთ ამერიკული მენაღმე ჩრჩილიშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში. ხარჯვა 1000- 3000 ლ/ჰა1,2-1,53(2)3(-)
99ლუქსი (აცეტამიპრიდი)პამიდორი(დახურულიგრუნტი)სათბურის ფრთათეთრა, კოლორადოს ხოჭო, ბუგრები, თრიფსებიხარჯვა 500-1200 ლ/ჰა0,25-0,33(2)1(-)
103მალაფოსი (მალათიონი)პამიდორი (ღია გრუნტი)ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრაშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0,6-1,220(2)10(4)
102მალათიონი 65% ემ (მალათიონი)პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრა, ყლორ-ტის ბუზი, თრიფსები,შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0,6-1,220(2)10(4)
114ნივათიონი 60 (მალათიონი)პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრა, ყლორტის ბუზი, თრიფსები, შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0, 6-1, 220(2)10(4)
90კრალი (ციპერმეტრინი)კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) ფრთათეთრა ბუგრები, თრიფსები შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში1.2-1.63(2)2)-)
90კრალი (ციპერმეტრინი)კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) ფრთათეთრა ბუგრები, თრიფსები შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0.65-0.83(2)2(-)
4აგროპლანი (აცეტამიპრიდი)პამიდორი, კიტრი (დახურული გრუნტი)ფრთათეთრაშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0.15-0.31(1)1(-)
20აცე (აცეტამიპრიდი)პამიდორი, კიტრი (დახურული გრუნტი) ფრთათეთრაშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0.15-0.328(1)-(-)
25ბესტ სიპერი 25 (ციპერმეტრინი)კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) ფრთათეთრაშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში1.2-1.6 3(2)2(-)
29გოლდპლანი 20 (აცეტამიპრიდი)პამიდორი, კიტრი, წიწაკა (დახურული გრუნტი) ფრთათეთრაშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0.31(1)1(-)
46ეფდალ აფიტრიდი 20 (აცეტამიპრიდი)პამიდორი, კიტრი წიწაკა (დახურული გრუნტი) ფრთათეთრაშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0.31(1)1(-)
138რივომეტრინი 25 (ციპერმეტრინი)კიტრი , პამიდორიფრთათეთრაშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში1.2-1.63(2)7(3)
166ტემპი (აცეტამიპრიდი)პამიდორი, კიტრი (დახურული გრუნტი) ფრთათეთრაშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0.15-0.31(1)1(-)
140როკეტი 20 (აცეტამიპრიდი)პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) ფრთათეთრა, ბამბის ხვატარი, ბაღჩის ბუგრი შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ნაყოფების გამონასკვამდე 0.314(1)1(-)
104მატადორი 250 (ციპერმეტრინი)კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) ფრთათეთრა, ბუგრები, თრიფსები შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში 15-დღიანი ინტერვალით1.2-1.625(3)2(-)
122ორიონი (ემამექტინ ბენზოატი 53 გ/ლ + ინდოქსაკარბი 106 გ/ლ)პამიდორი, კიტრი, კარტიფილი, კომბოსტო, ბადრიჯანი, წიწაკაჩრჩილი, კოლორადოს ხოჭო, თეთრულები, კომბოსტოს ხვატარი, ფოთლის მენაღმეები, ბუგრები, სათბურის ფრთათეთრა, ჩვეულებრივი აბლაბუდიანი ტკიპაშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში ნიშნებისა და კვერცხდების 0.15-0.315(2)10(4)

კულტურა, დასამუშავებელი ობიექტი: პამიდორი


რეგისტრირებული მავნებლები: