N | პესტიციდის სავაჭრო სახელწოდება (მოქმედი ნივთიერება) | კულტურა, დასამუშავებელი ობიექტი | მავნებელი | გამოყენების ხერხი, დრო, გამოყენების თავისებურება | ხარჯვის ნორმა (ლ/ჰა, კგ/ჰა, ლ/ტ, კგ/ტ) | ლოდინის პერიოდი (გამოყენების ჯერადობა) | დამუშავებულ ფართობზე ხელით (მექანიზირე ბული) სამუშაოების დაწყების დრო |
146 | სილტაკი (პოლიოქსიეთილენ) პროპილჰეფტა მეთილ-ტრისილოქსანი) | გოგროვნები ( კიტრი, ნესვი) | აბლაბუდასებრნთა ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრა, ცრუფარიანები, თრიფსები, ფოთოლრწყილები | ვეგეტაციის პერიოდში შესხურების და მავნებელზე ფიზიკური ზემოქმედების შედეგად წარმოიქმნება წებოვანი თხელი აპკი, რომელიც ახდენს მის იმობილიზაციას და შემდგომ დაუყოვნებელ სიკვდილს. გამოიყენება მავნებლის გამოჩენისას, ცხელ ამინდში (დღისით), როცა მავნებელზე შესხურებული ხსნარი სწრაფად შრება. საჭიროებისას-2-ჯერ 7-14 დღიანი ინტერვალით. არ გამოიყენოთ ყვავილობის დროს. ხარჯვა 400-600 ლ/ჰა. სამუშაო ხსნარის კონცენტრაცია უნდა შეადგენდეს 0,1% (100 მლ სილტაკი ეკ 100 ლ წყალზე) | 0,4-0.6 | 2 (1-2) | 5(3) |
120 | ორგანზა (აცეტამიპრიდი 100 გ/ლ + ლამბდა-ციჰალოტრინი 100 გ/ლ) | კიტრი (დახურული გრუნტი) | ბუგრები, თრიფსები, სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, მავნეობის ეკონომიკური ზღვრის მიღწევისას | 0,3-0,4 | 7(2) | 1(-) |
18 | აქტარა (თიამეთოქსამი) | კიტრი, პამიდორი, ბადრიჯანი, წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ბუგრები, ფრთათეთრა, თრიფსები | ფესვებში შეტანა წვეთოვანი მორწყვისას, მცენარეთა სიმაღლე 1 მ-ზე ნაკლები ან მეტი | 0.4-0.8 | 3(1) | 3(-) |
35 | დევაპლანი 20 (აცეტამიპრიდი) | კიტრი (დახურული გრუნტი) | ბუგრები,, სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.3 | 3(1) | 1(-) |
115 | ნო-ფლაი 20 (აცეტამიპრიდი 20%) | კიტრი (დახურული გრუნტი) | თამბაქოს ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,15-0,3 | 3(1) | 1(-) |
133 | პოტეგონი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) | თამბაქოს ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ნაყოფების გამონასკვამდე | 0.3 | 20(1) | 1(-) |
97 | ლირუმი (აბამექტინი 18 გ/ლ +ციანტრანილიპროლი 60 გ/ლ) ) | კიტრი (დახურული გრუნტი) | თრიფსები, სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში. ხარჯვა 1000- 3000 ლ/ჰა | 1,2-1,5 | 3(2) | 3(-) |
40 | დემეტრინა 25 (დელტამეტრინი) | კიტრი (დახურული გრუნტი) | მუხლუხოები ბუგრები ფრთათეთრა ფოთლიჭამიები ბუგრები ფრთათეთრა ფოთლიჭამიები | მთავარ ღეროზე პირველი ნამდვილი ფოთოლი გაშლილია სრულად - პირველმა ნაყოფმა მიაღწია ტიპიურ ზომასა და ფორმას.(BBCH11-71). ხარჯვა 500-1000 ლ/ჰა | 0.1-0.18 | 10(30 | 7(3) |
126 | პასკალი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი, წიწაკა (დახურული გრუნტი) | მწვანე ბუგრი ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.15-0.3 | 1(1) | 1(-) |
140 | როკეტი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი, წიწაკა (დახურული გრუნტი) | მწვანე ბუგრი, ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.15-0.3 | 3(1) | 1(-) |
17 | არმორი (აცეტამიპრიდი 200 გ/ლ+ლამბდა- ციგალოტრინი 150 გ/ლ ) | პამიდორი კიტრი(დახურული გრუნტი) | სათბურების ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.35-0.45 | 5(1-2) | 1(-) |
72 | იმიდაშანსი (იმიდაკლოპრიდი) | კიტრი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში. ხარჯვა-1000-3000 ლ/ჰა | 0,5-0,75 | 3(1) | 7(3) |
130 | პლატფორმ 10 (პირიპროქსიფენი) | პომიდორი, კიტრი, კორნიშონი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, მავნეობის ეკონომიკური ზღვრის გათვალისწინებით | 0,4-0,5 | 1(2) | 7(3) |
131 | პლენუმი 50 (პიმეტროზინი) | პამიდორი, წიწაკა, კიტრი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | წვეთოვანი მორწყვა ვეგეტაციის პერიოდში | 0, 4-0, 8 | 3(3) | 7(3) |
131 | პლენუმი 50 (პიმეტროზინი) | პამიდორი, წიწაკა, კიტრი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | წვეთოვანი მორწყვა ვეგეტაციის პერიოდში | 0, 4-0, 6 | 3(3) | 7(3) |
155 | სტარ- 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.3 | 3(1) | 1(-) |
161 | ტაბუ (იმიდოკლოპრიდი) | პამიდორი კიტრი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში ხარჯვა 1000-3000 ლ/ჰა | 0,4-0,6 | 3(1) | 1(-) |
14 | აპლაუდი 25 (ბუპროფეზინი) | პომიდორი, კიტრი, წიწაკა, ბადრიჯანი, სალათა, ყაბაყი (დახურული გრუნტი | სათბურის ფრთათეთრა ბამბის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში 7 დღის ინტერვალით 1-2 ასაკის მატლების წინააღმდეგ ყვავილობიდან სიმწიფის დასაწყისამდე> ხარჯვა-1000 ლ/ჰა | 0,5-1 | 7(2) | 3(3) |
133 | პოტეგონი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, (დახურული გრუნტი), კიტრი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა, თამბაქოს ფრთათეთრა, სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.3 | 3(1) | 1(-) |
99 | ლუქსი (აცეტამიპრიდი) | კიტრი (ღია გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა, კალიები, ბუგრები, კიტრის კოღონა, თრიფსები, აღმონაცენების მავნებლები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში ხარჯვა 200-300 ლ/ჰა | 0,25-0,3 | 30(2) | 1(-) |
99 | ლუქსი (აცეტამიპრიდი) | კიტრი(დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა, კალიები, ბუგრები, კიტრის კოღონა, თრიფსები, აღმონაცენების მავნებლები | ხარჯვა 500-1200 ლ/ჰა | 0,25-0,3 | 3(2) | 1(-) |
102 | მალათიონი 65% ემ (მალათიონი) | პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) | ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრა, ყლორ-ტის ბუზი, თრიფსები, | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,6-1,2 | 20(2) | 10(4) |
114 | ნივათიონი 60 (მალათიონი) | პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) | ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრა, ყლორტის ბუზი, თრიფსები, | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0, 6-1, 2 | 20(2) | 10(4) |
103 | მალაფოსი (მალათიონი) | კიტრი (ღია გრუნტი) | ტკიპები, ყლორტის ბუზი, თრიფსები, ბუგრები, ფრთათეთრა, | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,6-1,2 | 20(2) | 10(4) |
16 | არმადა (ემამექტინ ბენზოატი 48გ/ლ+ აცეტამიპრიდი 64 გ/ლ) | კიტრი | ფოთლის მენაღმეები, ბუგრები, სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,25-0,4 | 20 (1-2) | 3(1) |
90 | კრალი (ციპერმეტრინი) | კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა ბუგრები, თრიფსები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 1.2-1.6 | 3(2) | 2)-) |
90 | კრალი (ციპერმეტრინი) | კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა ბუგრები, თრიფსები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.65-0.8 | 3(2) | 2(-) |
4 | აგროპლანი (აცეტამიპრიდი) | კიტრი (ღია გრუნტი) | ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ნაყოფების გამონასკვამდე | 0.15-0.3 | 20(1) | 1(-) |
4 | აგროპლანი (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.15-0.3 | 1(1) | 1(-) |
20 | აცე (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.15-0.3 | 28(1) | -(-) |
25 | ბესტ სიპერი 25 (ციპერმეტრინი) | კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 1.2-1.6 | 3(2) | 2(-) |
29 | გოლდპლანი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი, წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.3 | 1(1) | 1(-) |
46 | ეფდალ აფიტრიდი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.3 | 1(1) | 1(-) |
138 | რივომეტრინი 25 (ციპერმეტრინი) | კიტრი , პამიდორი | ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 1.2-1.6 | 3(2) | 7(3) |
166 | ტემპი (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.15-0.3 | 1(1) | 1(-) |
140 | როკეტი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) | ფრთათეთრა, ბამბის ხვატარი, ბაღჩის ბუგრი | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ნაყოფების გამონასკვამდე | 0.3 | 14(1) | 1(-) |
156 | სტარკლი (დინოტეფურანი) | კიტრი (ღია გრუნტი) | ფრთათეთრა, ბუგრები, თრიფსები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში გამოჩენისას და 7 დღის ინტერვალით ხარჯვა–500 ლ/ჰა | 0.5 | 5(2) | 5(3) |
104 | მატადორი 250 (ციპერმეტრინი) | კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა, ბუგრები, თრიფსები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში 15-დღიანი ინტერვალით | 1.2-1.6 | 25(3) | 2(-) |
122 | ორიონი (ემამექტინ ბენზოატი 53 გ/ლ + ინდოქსაკარბი 106 გ/ლ) | პამიდორი, კიტრი, კარტიფილი, კომბოსტო, ბადრიჯანი, წიწაკა | ჩრჩილი, კოლორადოს ხოჭო, თეთრულები, კომბოსტოს ხვატარი, ფოთლის მენაღმეები, ბუგრები, სათბურის ფრთათეთრა, ჩვეულებრივი აბლაბუდიანი ტკიპა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში ნიშნებისა და კვერცხდების | 0.15-0.3 | 15(2) | 10(4) |