N | პესტიციდის სავაჭრო სახელწოდება (მოქმედი ნივთიერება) | კულტურა, დასამუშავებელი ობიექტი | მავნებელი | გამოყენების ხერხი, დრო, გამოყენების თავისებურება | ხარჯვის ნორმა (ლ/ჰა, კგ/ჰა, ლ/ტ, კგ/ტ) | ლოდინის პერიოდი (გამოყენების ჯერადობა) | დამუშავებულ ფართობზე ხელით (მექანიზირე ბული) სამუშაოების დაწყების დრო |
116 | ნუპრიდი 200 (იმიდოკლოპრიდი) | პამიდორი (დახურული გრუნტი) | ბუგრები, სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ხარჯვის ნორმა 1000-3000 ლ/ჰა | 0.5 | 10(3) | 10(3) |
115 | ნო-ფლაი 20 (აცეტამიპრიდი 20%) | პამიდორი (დახურული გრუნტი) | თამბაქოს ფრთათეთრა, სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.3 | 3(1) | 1(-) |
62 | ვენტო (პირიპროქსიფენი) | პამიდორი, ბადრიჯანი,წიწაკა, კომბოსტო | სათბურის ფრთათეთრა | შესხურეძა ვეგეტაციის პერიოდში მავნეობის ზღვრის მიხედვით. | 0.9-1,0 | 14(2) | 7(3) |
72 | იმიდაშანსი (იმიდაკლოპრიდი) | პამიდორი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში. ხარჯვა-1000-3000 ლ/ჰა | 0,5-0,75 | -1 | 7(3) |
111 | მოტივატორი (სპიროტეტრამატი) | პამიდორი, წიწაკა (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,5-1,0 | 3(2) | 7(3) |
131 | პლენუმი 50 (პიმეტროზინი) | პამიდორი, წიწაკა, კიტრი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | წვეთოვანი მორწყვა ვეგეტაციის პერიოდში | 0, 4-0, 8 | 3(3) | 7(3) |
131 | პლენუმი 50 (პიმეტროზინი) | პამიდორი, წიწაკა, კიტრი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | წვეთოვანი მორწყვა ვეგეტაციის პერიოდში | 0, 4-0, 6 | 3(3) | 7(3) |
152 | სპექტორი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი (ღია გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,12-0,15 | 7(1) | 7(1) |
152 | სპექტორი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,24-0,3 | 3(1) | 3(1) |
155 | სტარ- 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.3 | 3(1) | 1(-) |
161 | ტაბუ (იმიდოკლოპრიდი) | პამიდორი კიტრი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში ხარჯვა 1000-3000 ლ/ჰა | 0,4-0,6 | 3(1) | 1(-) |
133 | პოტეგონი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, (დახურული გრუნტი), კიტრი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა, თამბაქოს ფრთათეთრა, სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.3 | 3(1) | 1(-) |
54 | ეფორია 247 (ლამბდა-ციგალოტრინი 106 გ/ლ+თიამეთოქსამი 141 გ/ლ) | პამიდორი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა, ბუგრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში (მავნეობის ეკონომიკური ზღვრის გათვალისწინებით) | 0.1-0.5 | 3(1) | 10(4) |
97 | ლირუმი (აბამექტინი 18 გ/ლ +ციანტრანილიპროლი 60 გ/ლ) ) | პამიდორი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა, თრიფსები, ტკიპები, სამხრეთ ამერიკული მენაღმე ჩრჩილი | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში. ხარჯვა 1000- 3000 ლ/ჰა | 1,2-1,5 | 3(2) | 3(-) |
99 | ლუქსი (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი(დახურულიგრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა, კოლორადოს ხოჭო, ბუგრები, თრიფსები | ხარჯვა 500-1200 ლ/ჰა | 0,25-0,3 | 3(2) | 1(-) |
122 | ორიონი (ემამექტინ ბენზოატი 53 გ/ლ + ინდოქსაკარბი 106 გ/ლ) | პამიდორი, კიტრი, კარტიფილი, კომბოსტო, ბადრიჯანი, წიწაკა | ჩრჩილი, კოლორადოს ხოჭო, თეთრულები, კომბოსტოს ხვატარი, ფოთლის მენაღმეები, ბუგრები, სათბურის ფრთათეთრა, ჩვეულებრივი აბლაბუდიანი ტკიპა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში ნიშნებისა და კვერცხდების | 0.15-0.3 | 15(2) | 10(4) |