N | პესტიციდის სავაჭრო სახელწოდება (მოქმედი ნივთიერება) | კულტურა, დასამუშავებელი ობიექტი | მავნებელი | გამოყენების ხერხი, დრო, გამოყენების თავისებურება | ხარჯვის ნორმა (ლ/ჰა, კგ/ჰა, ლ/ტ, კგ/ტ) | ლოდინის პერიოდი (გამოყენების ჯერადობა) | დამუშავებულ ფართობზე ხელით (მექანიზირე ბული) სამუშაოების დაწყების დრო |
78 | კაიზო (ლამბდა-ციჰალოტრინი) | კომბოსტო | Kკომბოსტოს ხვატარი,კომბოსტოს თეთრულა კომბოსტოს ჩრჩილი, ჭიჭინობელები | შესხურეძა ვეგეტაციის პერიოდში | 0.1 | 30(1) | 10(4) |
57 | ვაიეგო (ტეტრანილიპროლი) | ფოთლოვანი ბოსტნეული:ბროკოლი, ქინძი, კომბოსტო, სალათა, კამა, რაფსი, ლატუკი,ბოლოკი, ისპანახი | კომბოსტოს ხვატარი (დათრგუნვა) | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ხარჯვა- 300-400 ლ/ჰა | 0.225 | 1(4) | 7(3) |
57 | ვაიეგო (ტეტრანილიპროლი) | თავიანი და ღეროვანი კომბოსტოს სახეობები: ბროკოლი, ბრიუსელის კომბოსტო, კომბოსტო, ყვავილოვანი კომბოსტო | კომბოსტოს ხვატარი (დათრგუნვა) | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ხარჯვა- 300-400 ლ/ჰა | 0.225 | 1(4) | 7(3) |
82 | კარატე 5 (ლამბდაციგალოტრინი) | კომბოსტო | კომბოსტოს ხვატარი, თეთრულა, ჩრჩილი, რწყილები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.1 | 30(1) | 10(4) |
13 | ანტიგუსინი (ლამბდა-ციჰალოტრინი) | კომბოსტო | კომბოსტოს ხვატარი, თეთრულა ჩრჩილი, რწყილები | შესხურება ვეგეტატიურ პერიოდში | 0,2 | 30(1) | 10(4) |
141 | სამბა (ლამბდა-ციჰალოტრინი) | კომბოსტო | კომბოსტოს ხვატარი, თეთრულა ჩრჩილი, რწყილები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.3 | 30(1) | 30(1) |
92 | კუნგ - ფუ, (ლამბდა-ციგალოტრინი) | კომბოსტო | კომბოსტოს ხვატარი, თეთრულა, ჩრჩილი რწყილები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.1 | 30(1) | 10(4) |
127 | პეტრა 5 (ლამბდა-ციჰალოტრინი) | კომბოსტო | კომბოსტოს ხვატარი, თეთრულა, ჩრჩილი, | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0, 25-0.3 | 30(1) | 10(4) |
49 | ეფდალ ლამტორინი 5 (ლამბდა-ციჰალოტრინი) | კომბოსტო | კომბოსტოს ხვატარი, თეთრულა, ჩრჩილი, რწყილები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.1 | 30(1) | 10(4) |
58 | ვალსამბა (ლამბდაციჰა-ლოტრინი) | კომბოსტო | კომბოსტოს ხვატარი, თეთრულა, ჩრჩილი, რწყილები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.4 | 30(1) | 10(4) |
83 | კარატე ზეონი 050 (ლამბდაციგალოტრინი) | კომბოსტო | კომბოსტოს ხვატარი, თეთრულა, ჩრჩილი, რწყილები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.1 | 30(1) | 10(4) |
153 | სპექტრუმ დუო (აცეტამიპრიდი 16 გ/ლ + ლამბდა-ციჰალოტრინი 30 გ/ლ) | კომბოსტო | კომბოსტოს ხვატარი, თეთრულა, ჩრჩილი, რწყილები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,25-0,6 | 20(1-2) | 20(1-2) |
64 | ვირტუოზი (ინდოქსაკარბი) | ბრიუსელის კომბოსტო, ბროკოლი, თეთრთავიანი კომბოსტო, ყვავილოვანი კომბოსტო | კომბოსტოს ხვატარი, კოლოფის ჭია, კომბოსტოს ჩრჩილი | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.25 | 7(3-4) | 10(4) |
87 | კონფიდორი (იმიდოკლოპრიდი) | კომბოსტო | კომბოსტოს ხვატარი, კომბოსტოს თეთრულა ბუგრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ხარჯვის ნორმა 400 ლ/ჰა | 0.2-0.5 | 15(1) | 7(3) |
87 | კონფიდორი (იმიდოკლოპრიდი) | კომბოსტო | კომბოსტოს ხვატარი, კომბოსტოს თეთრულა ბუგრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ხარჯვის ნორმა 400 ლ/ჰა | 0.2-0.25 | 20(1) | 7(3) |
116 | ნუპრიდი 200 (იმიდოკლოპრიდი) | კომბოსტო | კომბოსტოს ხვატარი, კომბოსტოს თეთრულა, ბუგრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ხარჯვის ნორმა 400 ლ/ჰა | 0.2-0.5 | 15(1) | 7(3) |
116 | ნუპრიდი 200 (იმიდოკლოპრიდი) | კომბოსტო | კომბოსტოს ხვატარი, კომბოსტოს თეთრულა, ბუგრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ხარჯვის ნორმა 400 ლ/ჰა | 0.2-0.25 | 15(1) | 7(3) |
165 | ტეკვანდო კაპსულა (ლამბდა-ციჰალოტრინი)) | კომბოსტო | კომბოსტოს ხვატარი, კომბოსტოს თეთრულა, კომბოსტოს ჩრჩილი, რწყილები, ჭიჭინობელები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.1 | 20(1) | 10(4) |
43 | დეცის ფლუქსი (დელტამეტრინი) | კომბოსტო | კომბოსტოს ხვატარი, კომბოსტოს თეთრულა, ჩრჩილი, რწყილები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.2 | 20(2) | 7(3) |
77 | ინტეგრალი 5 (ლამბდა-ციჰალოტრინი) | კომბოსტო | კომბოსტოს ხვატარი,კომბოსტოს თეთრულა კომბოსტოს ჩრჩილი, რწყილები ჭიჭინობელები | შესხურეძა ვეგეტაციის პერიოდში | 0.1 | 30(1) | 10(4) |
122 | ორიონი (ემამექტინ ბენზოატი 53 გ/ლ + ინდოქსაკარბი 106 გ/ლ) | პამიდორი, კიტრი, კარტიფილი, კომბოსტო, ბადრიჯანი, წიწაკა | ჩრჩილი, კოლორადოს ხოჭო, თეთრულები, კომბოსტოს ხვატარი, ფოთლის მენაღმეები, ბუგრები, სათბურის ფრთათეთრა, ჩვეულებრივი აბლაბუდიანი ტკიპა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში ნიშნებისა და კვერცხდების | 0.15-0.3 | 15(2) | 10(4) |