N | პესტიციდის სავაჭრო სახელწოდება (მოქმედი ნივთიერება) | კულტურა, დასამუშავებელი ობიექტი | მავნებელი | გამოყენების ხერხი, დრო, გამოყენების თავისებურება | ხარჯვის ნორმა (ლ/ჰა, კგ/ჰა, ლ/ტ, კგ/ტ) | ლოდინის პერიოდი (გამოყენების ჯერადობა) | დამუშავებულ ფართობზე ხელით (მექანიზირე ბული) სამუშაოების დაწყების დრო |
11 | ამპლიგო (ქლორანტრანილიპროლი ) | ბოსტნეული (პამიდორი, წიწაკა, კომბოსტო) | კოლორადოს ხოჭო ხვატრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში10-14 დღიანი ინტერვალით მავნებლების ადრეული განვითარების ფაზაში (მავნეობის ეკონომიური ზღვრის მიღწევისას) ხარჯვა-500-800 ლ/ჰა | 0,25-0.4 | 25(2) | 10(4) |
18 | აქტარა (თიამეთოქსამი) | პამიდორი, ბადრიჯანი, წიწაკა | კოლორადოს ხოჭო | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, მავნეობის ეკონომიუკრი ზღვარის მიღწევისას. ხარჯვა 200-400 ლ/ჰა | 0.08-0,12 | 20(2) | 7(3) |
30 | გრანდი 5 (ლამბდა-ციჰალოტრინი) | პამიდორი | კოლორადოს ხოჭო | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.1 | 30(1) | 10(4) |
31 | დაგრო ნორმი (დელტამეტრინი) | პამიდორი | კოლორადოს ხოჭო | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.15 | 20(1) | 7(3) |
58 | ვალსამბა (ლამბდაციჰა-ლოტრინი) | პამიდორი | კოლორადოს ხოჭო | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.4 | 30(1) | 10(4) |
78 | კაიზო (ლამბდა-ციჰალოტრინი) | პამიდორი | კოლორადოს ხოჭო | შესხურეძა ვეგეტაციის პერიოდში | 0.1 | 30(1) | 10(4) |
82 | კარატე 5 (ლამბდაციგალოტრინი) | პამიდორი | კოლორადოს ხოჭო | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.1 | 30(1) | 10(4) |
83 | კარატე ზეონი 050 (ლამბდაციგალოტრინი) | პამიდორი | კოლორადოს ხოჭო | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.1 | 30(1) | 10(4) |
92 | კუნგ - ფუ, (ლამბდა-ციგალოტრინი) | პამიდორი | კოლორადოს ხოჭო | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.1 | 30(1) | 10(4) |
98 | ლოკ-5 ((ლამბდა-ციჰალოტრინი)) | პამიდორი (ღია გრუნტი) | კოლორადოს ხოჭო | შესხურეძა ვეგეტაციის პერიოდში | 0.4 | 20 (2) | 10(4) |
165 | ტეკვანდო კაპსულა (ლამბდა-ციჰალოტრინი)) | პამიდორი | კოლორადოს ხოჭო | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.1-0,2 | 20(1) | 10(4) |
89 | კორაგენი (ქლორანტრანილიპროლი) | პამიდორი | კოლორადოს ხოჭო, ხვატრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში10-14 დღიანი ინტერვალით. ხარჯვა 400-500 ლ/ჰა | 0,04-0,06 | 14(2) | 7(3) |
127 | პეტრა 5 (ლამბდა-ციჰალოტრინი) | პამიდორი | კოლორადოს ხოჭო, ბუგრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.5 | 30(2) | 10(4) |
77 | ინტეგრალი 5 (ლამბდა-ციჰალოტრინი) | პამიდორი | კოლორადოს ხოჭო, კოლოფის ჭია | შესხურეძა ვეგეტაციის პერიოდში | 0.2-0,4 | 30(1) | 10(4) |
135 | პროტეუსი (თიაკლოპრიდი 100 + დელტამეტრინი 10) | პამიდორი | მომღრმნელი ხვატრების მატლები, კოლორადოს ხოჭო | შესხურება უნდა დაიწყოს ყვავილობამდე, სანამ მავნებლები ჯანმრთელ ყლორტებზე გადავლენ. თუ კი ეს სტადია უკვე ჩავლილია, პრეპარატის გამოყენება ნაყოფის გამოსხმიდან 1 კვირაში უნდა დაიწყოს. შესხურება იწყება გაზაფხულზე, მარტის დასასრულს ან აპრილის დასაწყისში, როდესაც ყლორტების სიგრძე 8-10 სმ-ს აღწევს და ძველი კვირტები ახლებით იცვლება. | 0.5-0.7 | 30(2) | 7(3) |
47 | ეფდალ დელმეტრინი 25 (დელტამეტრინი) | პამიდორი | მომღრღნელი ხვატარები კოლორადოს ხოჭო | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.25-0.4 | 30(1) | 7(3) |
39 | დელტარინი 2,5 (დელტამეტრინი) | პამიდორი | მომღრღნელი ხვატარები კოლორადოს ხოჭო | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.25-0.4 | 30(1) | 7(3) |
99 | ლუქსი (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი(დახურულიგრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა, კოლორადოს ხოჭო, ბუგრები, თრიფსები | ხარჯვა 500-1200 ლ/ჰა | 0,25-0,3 | 3(2) | 1(-) |
122 | ორიონი (ემამექტინ ბენზოატი 53 გ/ლ + ინდოქსაკარბი 106 გ/ლ) | პამიდორი, კიტრი, კარტიფილი, კომბოსტო, ბადრიჯანი, წიწაკა | ჩრჩილი, კოლორადოს ხოჭო, თეთრულები, კომბოსტოს ხვატარი, ფოთლის მენაღმეები, ბუგრები, სათბურის ფრთათეთრა, ჩვეულებრივი აბლაბუდიანი ტკიპა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში ნიშნებისა და კვერცხდების | 0.15-0.3 | 15(2) | 10(4) |