N | პესტიციდის სავაჭრო სახელწოდება (მოქმედი ნივთიერება) | კულტურა, დასამუშავებელი ობიექტი | მავნებელი | გამოყენების ხერხი, დრო, გამოყენების თავისებურება | ხარჯვის ნორმა (ლ/ჰა, კგ/ჰა, ლ/ტ, კგ/ტ) | ლოდინის პერიოდი (გამოყენების ჯერადობა) | დამუშავებულ ფართობზე ხელით (მექანიზირე ბული) სამუშაოების დაწყების დრო |
146 | სილტაკი (პოლიოქსიეთილენ) პროპილჰეფტა მეთილ-ტრისილოქსანი) | პამიდორი, ტკბილი წიწაკა, ბადრიჯანი | აბლაბუდასებრთა ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრა, თრიფსები | ვეგეტაციის პერიოდში შესხურების და მავნებელზე ფიზიკური ზემოქმედების შედეგად წარმოიქმნება წებოვანი თხელი აპკი, რომელიც ახდენს მის იმობილიზაციას და შემდგომ დაუყოვნებელ სიკვდილს. გამოიყენება მავნებლის გამოჩენისას, ცხელ ამინდში (დღისით), როცა მავნებელზე შესხურებული ხსნარი სწრაფად შრება. საჭიროებისას-2-ჯერ 7-14 დღიანი ინტერვალით. არ გამოიყენოთ ყვავილობის დროს. ხარჯვა 400-600 ლ/ჰა. სამუშაო ხსნარის კონცენტრაცია უნდა შეადგენდეს 0,05% - 0,07% (50 - 70 მლ სილტაკი ეკ 100 ლ წყალზე) | 0.2-0,3 | 2 (1-2) | 5(3) |
25 | ბესტ სიპერი 25 (ციპერმეტრინი) | კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ბუგრები, თრიფსები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.65-0.8 | 3(2) | 2(-) |
48 | ეფდალ კიმეტრინი 27 (ციპერმეტრინი) | კიტრი, პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ბუგრები, თრიფსები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.8 | 3(2) | 7(3) |
18 | აქტარა (თიამეთოქსამი) | კიტრი, პამიდორი, ბადრიჯანი, წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ბუგრები, ფრთათეთრა, თრიფსები | ფესვებში შეტანა წვეთოვანი მორწყვისას, მცენარეთა სიმაღლე 1 მ-ზე ნაკლები ან მეტი | 0.4-0.8 | 3(1) | 3(-) |
139 | რიტმუსი (დელტამეტრინი) | პამიდორი,ბადრიჯანი | ბუგრები, ხვატრები, თრიფსები, ბოსტნეულის მწვანე ფაროსანა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,15-0,5 | 30(2) | 7(3) |
97 | ლირუმი (აბამექტინი 18 გ/ლ +ციანტრანილიპროლი 60 გ/ლ) ) | პამიდორი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა, თრიფსები, ტკიპები, სამხრეთ ამერიკული მენაღმე ჩრჩილი | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში. ხარჯვა 1000- 3000 ლ/ჰა | 1,2-1,5 | 3(2) | 3(-) |
99 | ლუქსი (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი(დახურულიგრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა, კოლორადოს ხოჭო, ბუგრები, თრიფსები | ხარჯვა 500-1200 ლ/ჰა | 0,25-0,3 | 3(2) | 1(-) |
102 | მალათიონი 65% ემ (მალათიონი) | პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) | ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრა, ყლორ-ტის ბუზი, თრიფსები, | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,6-1,2 | 20(2) | 10(4) |
114 | ნივათიონი 60 (მალათიონი) | პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) | ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრა, ყლორტის ბუზი, თრიფსები, | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0, 6-1, 2 | 20(2) | 10(4) |
90 | კრალი (ციპერმეტრინი) | კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა ბუგრები, თრიფსები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 1.2-1.6 | 3(2) | 2)-) |
90 | კრალი (ციპერმეტრინი) | კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა ბუგრები, თრიფსები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.65-0.8 | 3(2) | 2(-) |
104 | მატადორი 250 (ციპერმეტრინი) | კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა, ბუგრები, თრიფსები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში 15-დღიანი ინტერვალით | 1.2-1.6 | 25(3) | 2(-) |
55 | ექსირელი (ციანტრანილიპროლი) | პამიდორი (ღია გრუნტი) | ფრთათეთრები, ჭიჭინობელები, თრიფსები, ბუგრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში. ხარჯვა-არანაკლებ 300 ლ/ჰა | 0,75-1,0 | 1(2) | 10(4) |
55 | ექსირელი (ციანტრანილიპროლი) | პამიდორი (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრები, ჭიჭინობელები, თრიფსები, ბუგრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში. ხარჯვა- 500- 1000 ლ/ჰა | 0,75-1,0 | 30(1) | 10(4) |