გარემოსდაცვითი ინფორმაციის პორტალი

მავნებლები და პესტიციდები

მცენარეები

კულტურა, დასამუშავებელი ობიექტი: პამიდორი


მავნებელი: ბუგრები


რეგისტრირებული პესტიციდები:
Nპესტიციდის სავაჭრო სახელწოდება
(მოქმედი ნივთიერება)
კულტურა, დასამუშავებელი ობიექტიმავნებელიგამოყენების ხერხი, დრო, გამოყენების თავისებურებახარჯვის ნორმა
(ლ/ჰა, კგ/ჰა, ლ/ტ, კგ/ტ)
ლოდინის პერიოდი (გამოყენების ჯერადობა)დამუშავებულ ფართობზე ხელით (მექანიზირე ბული) სამუშაოების დაწყების დრო
5ადმიტი (აცეტამიპრიდი+ ლამბდაციგალოტრინი )პამიდორი ბუგრები შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0.3-0.420(1)10(4)
146სილტაკი (პოლიოქსიეთილენ) პროპილჰეფტა მეთილ-ტრისილოქსანი)პამიდორი, ტკბილი წიწაკა, ბადრიჯანი აბლაბუდასებრთა ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრა, თრიფსებივეგეტაციის პერიოდში შესხურების და მავნებელზე ფიზიკური ზემოქმედების შედეგად წარმოიქმნება წებოვანი თხელი აპკი, რომელიც ახდენს მის იმობილიზაციას და შემდგომ დაუყოვნებელ სიკვდილს. გამოიყენება მავნებლის გამოჩენისას, ცხელ ამინდში (დღისით), როცა მავნებელზე შესხურებული ხსნარი სწრაფად შრება. საჭიროებისას-2-ჯერ 7-14 დღიანი ინტერვალით. არ გამოიყენოთ ყვავილობის დროს. ხარჯვა 400-600 ლ/ჰა. სამუშაო ხსნარის კონცენტრაცია უნდა შეადგენდეს 0,05% - 0,07% (50 - 70 მლ სილტაკი ეკ 100 ლ წყალზე)0.2-0,32 (1-2)5(3)
5ადმიტი (აცეტამიპრიდი+ ლამბდაციგალოტრინი )პამიდორიბამბის ხვატარი, ბუგრები შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0.45 20(1)10(4)
173ფენდი (ბიფენტრინი)პამიდორიბამბის ხვატარი, ბუგრები, ფრთათეთრა შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში I და II თაობის მატლების მიმართ0,15-0,25(1)10(4)
14აპლაუდი25 (ბუპროფეზინი)პამიდორი (ღია გრუნტი)ბუგრები შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში 1-2 ასაკის მატლების წინააღმდეგ0,3-0,4 30(1)10(4)
18აქტარა (თიამეთოქსამი)კიტრი, პამიდორი, ბადრიჯანი, წიწაკა (დახურული გრუნტი)ბუგრებიშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში 0,01-0,02% ხსნარით0.1-0.63(1)3(-)
35დევაპლანი 20 (აცეტამიპრიდი)პამიდორი(ღიაგრუნტი)ბუგრებიშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში ნაყოფების გამონასკვამდე0.314 (1)1(-)
116ნუპრიდი 200 (იმიდოკლოპრიდი)პამიდორი (დახურული გრუნტი)ბუგრები, სათბურის ფრთათეთრა შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ხარჯვის ნორმა 1000-3000 ლ/ჰა0.510(3)10(3)
131პლენუმი 50 (პიმეტროზინი)პამიდორი, წიწაკა, ბადრიჯანი კიტრი (ღია გრუნტი) ბუგრები, სათბურის დიდი ბუგრი, ატმის მწვანე ბუგრი, კომბოსტოს ბუგრი შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში. ხარჯვა 1000-3000 ლ/ჰა0, 2-0, 315(3)7(3)
25ბესტ სიპერი 25 (ციპერმეტრინი)კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) ბუგრები, თრიფსებიშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0.65-0.8 3(2)2(-)
48ეფდალ კიმეტრინი 27 (ციპერმეტრინი)კიტრი, პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) ბუგრები, თრიფსებიშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0.83(2)7(3)
87კონფიდორი (იმიდოკლოპრიდი)პამიდორი (ღია გრუნტი)ბუგრები, პამიდვრის ხვატარიშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ხარჯვის ნორმა 300 ლ/ჰა0.2-0.2515(1)10(3)
116ნუპრიდი 200 (იმიდოკლოპრიდი)პამიდორი (ღია გრუნტი)ბუგრები, პამიდვრის ხვატარიშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ხარჯვის ნორმა 300 ლ/ჰა0.2-0.2515(1)10(3)
18აქტარა (თიამეთოქსამი)კიტრი, პამიდორი, ბადრიჯანი, წიწაკა (დახურული გრუნტი) ბუგრები, ფრთათეთრა, თრიფსებიფესვებში შეტანა წვეთოვანი მორწყვისას, მცენარეთა სიმაღლე 1 მ-ზე ნაკლები ან მეტი0.4-0.83(1)3(-)
139რიტმუსი (დელტამეტრინი)პამიდორი,ბადრიჯანიბუგრები, ხვატრები, თრიფსები, ბოსტნეულის მწვანე ფაროსანა შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში 0,15-0,530(2)7(3)
127პეტრა 5 (ლამბდა-ციჰალოტრინი)პამიდორიკოლორადოს ხოჭო, ბუგრები შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0.530(2)10(4)
79კალიბრი (ალფა-ციპერმეტრინი)პამიდორიკოლოფის ჭია, ბუგრები შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0.4-0.4515(2)10(4)
54ეფორია 247 (ლამბდა-ციგალოტრინი 106 გ/ლ+თიამეთოქსამი 141 გ/ლ)პამიდორი (დახურული გრუნტი) სათბურის ფრთათეთრა, ბუგრებიშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში (მავნეობის ეკონომიკური ზღვრის გათვალისწინებით)0.1-0.53(1)10(4)
99ლუქსი (აცეტამიპრიდი)პამიდორი(დახურულიგრუნტი)სათბურის ფრთათეთრა, კოლორადოს ხოჭო, ბუგრები, თრიფსებიხარჯვა 500-1200 ლ/ჰა0,25-0,33(2)1(-)
66ზონდერი100 (ბიფენტრინი)პამიდორი ბადრიჯანი (ღია გრუნტი) კიტრი (ღია გრუნტი) ტკიპები ბამბის ხვატარი ბუგრები ტკიპები შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში (ნაყოფების გამონასკვამდე) 0.09 %-იანი სამუშაო ხსნარით0.515(1)10(4)
75ინსაკარი (ბიფენტრინი)პამიდორი (ღია გრუნტი) კიტრი (ღია გრუნტი) ტკიპები ბუგრები ტკიპები შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში (ნაყოფების გამონასკვამდე) 0.09 %-იანი სამუშაო ხსნარით0.4520(1)10(4)
103მალაფოსი (მალათიონი)პამიდორი (ღია გრუნტი)ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრაშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0,6-1,220(2)10(4)
102მალათიონი 65% ემ (მალათიონი)პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრა, ყლორ-ტის ბუზი, თრიფსები,შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0,6-1,220(2)10(4)
114ნივათიონი 60 (მალათიონი)პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრა, ყლორტის ბუზი, თრიფსები, შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0, 6-1, 220(2)10(4)
90კრალი (ციპერმეტრინი)კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) ფრთათეთრა ბუგრები, თრიფსები შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში1.2-1.63(2)2)-)
90კრალი (ციპერმეტრინი)კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) ფრთათეთრა ბუგრები, თრიფსები შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში0.65-0.83(2)2(-)
104მატადორი 250 (ციპერმეტრინი)კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) ფრთათეთრა, ბუგრები, თრიფსები შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში 15-დღიანი ინტერვალით1.2-1.625(3)2(-)
55ექსირელი (ციანტრანილიპროლი)პამიდორი (ღია გრუნტი)ფრთათეთრები, ჭიჭინობელები, თრიფსები, ბუგრებიშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში. ხარჯვა-არანაკლებ 300 ლ/ჰა0,75-1,0 1(2)10(4)
55ექსირელი (ციანტრანილიპროლი)პამიდორი (დახურული გრუნტი)ფრთათეთრები, ჭიჭინობელები, თრიფსები, ბუგრებიშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში. ხარჯვა- 500- 1000 ლ/ჰა0,75-1,0 30(1)10(4)
122ორიონი (ემამექტინ ბენზოატი 53 გ/ლ + ინდოქსაკარბი 106 გ/ლ)პამიდორი, კიტრი, კარტიფილი, კომბოსტო, ბადრიჯანი, წიწაკაჩრჩილი, კოლორადოს ხოჭო, თეთრულები, კომბოსტოს ხვატარი, ფოთლის მენაღმეები, ბუგრები, სათბურის ფრთათეთრა, ჩვეულებრივი აბლაბუდიანი ტკიპაშესხურება ვეგეტაციის პერიოდში ნიშნებისა და კვერცხდების 0.15-0.315(2)10(4)

კულტურა, დასამუშავებელი ობიექტი: პამიდორი


რეგისტრირებული მავნებლები: