N | პესტიციდის სავაჭრო სახელწოდება (მოქმედი ნივთიერება) | კულტურა, დასამუშავებელი ობიექტი | მავნებელი | გამოყენების ხერხი, დრო, გამოყენების თავისებურება | ხარჯვის ნორმა (ლ/ჰა, კგ/ჰა, ლ/ტ, კგ/ტ) | ლოდინის პერიოდი (გამოყენების ჯერადობა) | დამუშავებულ ფართობზე ხელით (მექანიზირე ბული) სამუშაოების დაწყების დრო |
5 | ადმიტი (აცეტამიპრიდი+ ლამბდაციგალოტრინი ) | პამიდორი | ბუგრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.3-0.4 | 20(1) | 10(4) |
146 | სილტაკი (პოლიოქსიეთილენ) პროპილჰეფტა მეთილ-ტრისილოქსანი) | პამიდორი, ტკბილი წიწაკა, ბადრიჯანი | აბლაბუდასებრთა ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრა, თრიფსები | ვეგეტაციის პერიოდში შესხურების და მავნებელზე ფიზიკური ზემოქმედების შედეგად წარმოიქმნება წებოვანი თხელი აპკი, რომელიც ახდენს მის იმობილიზაციას და შემდგომ დაუყოვნებელ სიკვდილს. გამოიყენება მავნებლის გამოჩენისას, ცხელ ამინდში (დღისით), როცა მავნებელზე შესხურებული ხსნარი სწრაფად შრება. საჭიროებისას-2-ჯერ 7-14 დღიანი ინტერვალით. არ გამოიყენოთ ყვავილობის დროს. ხარჯვა 400-600 ლ/ჰა. სამუშაო ხსნარის კონცენტრაცია უნდა შეადგენდეს 0,05% - 0,07% (50 - 70 მლ სილტაკი ეკ 100 ლ წყალზე) | 0.2-0,3 | 2 (1-2) | 5(3) |
5 | ადმიტი (აცეტამიპრიდი+ ლამბდაციგალოტრინი ) | პამიდორი | ბამბის ხვატარი, ბუგრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.45 | 20(1) | 10(4) |
173 | ფენდი (ბიფენტრინი) | პამიდორი | ბამბის ხვატარი, ბუგრები, ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში I და II თაობის მატლების მიმართ | 0,15-0,2 | 5(1) | 10(4) |
14 | აპლაუდი25 (ბუპროფეზინი) | პამიდორი (ღია გრუნტი) | ბუგრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში 1-2 ასაკის მატლების წინააღმდეგ | 0,3-0,4 | 30(1) | 10(4) |
18 | აქტარა (თიამეთოქსამი) | კიტრი, პამიდორი, ბადრიჯანი, წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ბუგრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში 0,01-0,02% ხსნარით | 0.1-0.6 | 3(1) | 3(-) |
35 | დევაპლანი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი(ღიაგრუნტი) | ბუგრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში ნაყოფების გამონასკვამდე | 0.3 | 14 (1) | 1(-) |
116 | ნუპრიდი 200 (იმიდოკლოპრიდი) | პამიდორი (დახურული გრუნტი) | ბუგრები, სათბურის ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ხარჯვის ნორმა 1000-3000 ლ/ჰა | 0.5 | 10(3) | 10(3) |
131 | პლენუმი 50 (პიმეტროზინი) | პამიდორი, წიწაკა, ბადრიჯანი კიტრი (ღია გრუნტი) | ბუგრები, სათბურის დიდი ბუგრი, ატმის მწვანე ბუგრი, კომბოსტოს ბუგრი | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში. ხარჯვა 1000-3000 ლ/ჰა | 0, 2-0, 3 | 15(3) | 7(3) |
25 | ბესტ სიპერი 25 (ციპერმეტრინი) | კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ბუგრები, თრიფსები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.65-0.8 | 3(2) | 2(-) |
48 | ეფდალ კიმეტრინი 27 (ციპერმეტრინი) | კიტრი, პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ბუგრები, თრიფსები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.8 | 3(2) | 7(3) |
87 | კონფიდორი (იმიდოკლოპრიდი) | პამიდორი (ღია გრუნტი) | ბუგრები, პამიდვრის ხვატარი | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ხარჯვის ნორმა 300 ლ/ჰა | 0.2-0.25 | 15(1) | 10(3) |
116 | ნუპრიდი 200 (იმიდოკლოპრიდი) | პამიდორი (ღია გრუნტი) | ბუგრები, პამიდვრის ხვატარი | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ხარჯვის ნორმა 300 ლ/ჰა | 0.2-0.25 | 15(1) | 10(3) |
18 | აქტარა (თიამეთოქსამი) | კიტრი, პამიდორი, ბადრიჯანი, წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ბუგრები, ფრთათეთრა, თრიფსები | ფესვებში შეტანა წვეთოვანი მორწყვისას, მცენარეთა სიმაღლე 1 მ-ზე ნაკლები ან მეტი | 0.4-0.8 | 3(1) | 3(-) |
139 | რიტმუსი (დელტამეტრინი) | პამიდორი,ბადრიჯანი | ბუგრები, ხვატრები, თრიფსები, ბოსტნეულის მწვანე ფაროსანა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,15-0,5 | 30(2) | 7(3) |
127 | პეტრა 5 (ლამბდა-ციჰალოტრინი) | პამიდორი | კოლორადოს ხოჭო, ბუგრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.5 | 30(2) | 10(4) |
79 | კალიბრი (ალფა-ციპერმეტრინი) | პამიდორი | კოლოფის ჭია, ბუგრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.4-0.45 | 15(2) | 10(4) |
54 | ეფორია 247 (ლამბდა-ციგალოტრინი 106 გ/ლ+თიამეთოქსამი 141 გ/ლ) | პამიდორი (დახურული გრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა, ბუგრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში (მავნეობის ეკონომიკური ზღვრის გათვალისწინებით) | 0.1-0.5 | 3(1) | 10(4) |
99 | ლუქსი (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი(დახურულიგრუნტი) | სათბურის ფრთათეთრა, კოლორადოს ხოჭო, ბუგრები, თრიფსები | ხარჯვა 500-1200 ლ/ჰა | 0,25-0,3 | 3(2) | 1(-) |
66 | ზონდერი100 (ბიფენტრინი) | პამიდორი ბადრიჯანი (ღია გრუნტი) კიტრი (ღია გრუნტი) | ტკიპები ბამბის ხვატარი ბუგრები ტკიპები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში (ნაყოფების გამონასკვამდე) 0.09 %-იანი სამუშაო ხსნარით | 0.5 | 15(1) | 10(4) |
75 | ინსაკარი (ბიფენტრინი) | პამიდორი (ღია გრუნტი) კიტრი (ღია გრუნტი) | ტკიპები ბუგრები ტკიპები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში (ნაყოფების გამონასკვამდე) 0.09 %-იანი სამუშაო ხსნარით | 0.45 | 20(1) | 10(4) |
103 | მალაფოსი (მალათიონი) | პამიდორი (ღია გრუნტი) | ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,6-1,2 | 20(2) | 10(4) |
102 | მალათიონი 65% ემ (მალათიონი) | პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) | ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრა, ყლორ-ტის ბუზი, თრიფსები, | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,6-1,2 | 20(2) | 10(4) |
114 | ნივათიონი 60 (მალათიონი) | პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) | ტკიპები, ბუგრები, ფრთათეთრა, ყლორტის ბუზი, თრიფსები, | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0, 6-1, 2 | 20(2) | 10(4) |
90 | კრალი (ციპერმეტრინი) | კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა ბუგრები, თრიფსები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 1.2-1.6 | 3(2) | 2)-) |
90 | კრალი (ციპერმეტრინი) | კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა ბუგრები, თრიფსები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.65-0.8 | 3(2) | 2(-) |
104 | მატადორი 250 (ციპერმეტრინი) | კიტრი პამიდორი წიწაკა (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრა, ბუგრები, თრიფსები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში 15-დღიანი ინტერვალით | 1.2-1.6 | 25(3) | 2(-) |
55 | ექსირელი (ციანტრანილიპროლი) | პამიდორი (ღია გრუნტი) | ფრთათეთრები, ჭიჭინობელები, თრიფსები, ბუგრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში. ხარჯვა-არანაკლებ 300 ლ/ჰა | 0,75-1,0 | 1(2) | 10(4) |
55 | ექსირელი (ციანტრანილიპროლი) | პამიდორი (დახურული გრუნტი) | ფრთათეთრები, ჭიჭინობელები, თრიფსები, ბუგრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში. ხარჯვა- 500- 1000 ლ/ჰა | 0,75-1,0 | 30(1) | 10(4) |
122 | ორიონი (ემამექტინ ბენზოატი 53 გ/ლ + ინდოქსაკარბი 106 გ/ლ) | პამიდორი, კიტრი, კარტიფილი, კომბოსტო, ბადრიჯანი, წიწაკა | ჩრჩილი, კოლორადოს ხოჭო, თეთრულები, კომბოსტოს ხვატარი, ფოთლის მენაღმეები, ბუგრები, სათბურის ფრთათეთრა, ჩვეულებრივი აბლაბუდიანი ტკიპა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში ნიშნებისა და კვერცხდების | 0.15-0.3 | 15(2) | 10(4) |