N | პესტიციდის სავაჭრო სახელწოდება (მოქმედი ნივთიერება) | კულტურა, დასამუშავებელი ობიექტი | მავნებელი | გამოყენების ხერხი, დრო, გამოყენების თავისებურება | ხარჯვის ნორმა (ლ/ჰა, კგ/ჰა, ლ/ტ, კგ/ტ) | ლოდინის პერიოდი (გამოყენების ჯერადობა) | დამუშავებულ ფართობზე ხელით (მექანიზირე ბული) სამუშაოების დაწყების დრო |
67 | თეიქოფ 100 (ბიფენტრინი) | პამიდორი ბადრიჯანი (ღია გრუნტი) | ბამბის ხვატარი ტკიპები ატმის მწვანე ბუგრი | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში (ნაყოფების გამონასკვამდე) 0,06%-იანი სამუშაო ხსნარით | 0.5-0.6 | 15(1) | 10(4) |
14 | აპლაუდი26 (ბუპროფეზინი) | პამიდორი (ღია გრუნტი) | ბამბის ხვატარი | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში 1-2 ასაკის მატლების წინააღმდეგ | 0.45 | 30(1) | 10(4) |
23 | ბეთრინი 2,5 (დელტამეტრინი) | პამიდორი (დახურული გრუნტი) | ბამბის ხვატარი | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.5 | 3(2) | 7(3) |
29 | გოლდპლანი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) | ბამბის ხვატარი | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ნაყოფების გამონასკვამდე | 0.25 | 20(1) | 1(-) |
46 | ეფდალ აფიტრიდი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) | ბამბის ხვატარი | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ნაყოფების გამონასკვამდე | 0.25 | 20(1) | 1(-) |
38 | დელტადოგი 25 (დელტამეტრინი) | პამიდორი | ბამბის ხვატარი | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,25 -0,5 | 30(1) | 7(3) |
110 | მოსეტამი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) | ბამბის ხვატარი | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ნაყოფების გამონასკვამდე | 0,25 | 20(1) | 1(-) |
126 | პასკალი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) | ბამბის ხვატარი | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ნაყოფების გამონასკვამდე | 0.25 | 20(1) | 1(-) |
155 | სტარ- 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) | ბამბის ხვატარი | შესხურება ნაყოფების გამონასკვამდე | 0.25 | 20(1) | 1(-) |
166 | ტემპი (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) | ბამბის ხვატარი | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ნაყოფების გამონასკვამდე | 0.25 | 20(1) | 1(-) |
5 | ადმიტი (აცეტამიპრიდი+ ლამბდაციგალოტრინი ) | პამიდორი | ბამბის ხვატარი, ბუგრები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.45 | 20(1) | 10(4) |
173 | ფენდი (ბიფენტრინი) | პამიდორი | ბამბის ხვატარი, ბუგრები, ფრთათეთრა | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში I და II თაობის მატლების მიმართ | 0,15-0,2 | 5(1) | 10(4) |
64 | ვირტუოზი (ინდოქსაკარბი) | პამიდორი, ბადრიჯანი, ტკბილი წიწაკა | ბამბის ხვატარი, ფოთლიხვევია, კარტოფილის ჩრჩილი, პამიდორის ფოთლის მენაღმე | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0,17-0,25 | 3(3-4) | 10(4) |
147 | სილტან 25 (ციპერმეტრინი) | პამიდორი | თამბაქოს ფრთათეთრა, ბამბის ხვატარი | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში | 0.3 | 15(2) | 7(3) |
66 | ზონდერი100 (ბიფენტრინი) | პამიდორი ბადრიჯანი (ღია გრუნტი) კიტრი (ღია გრუნტი) | ტკიპები ბამბის ხვატარი ბუგრები ტკიპები | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში (ნაყოფების გამონასკვამდე) 0.09 %-იანი სამუშაო ხსნარით | 0.5 | 15(1) | 10(4) |
140 | როკეტი 20 (აცეტამიპრიდი) | პამიდორი, კიტრი (ღია გრუნტი) | ფრთათეთრა, ბამბის ხვატარი, ბაღჩის ბუგრი | შესხურება ვეგეტაციის პერიოდში, ნაყოფების გამონასკვამდე | 0.3 | 14(1) | 1(-) |